Hoe kunnen finance teams voordeel hebben van Dynamics NAV 2018?

SHARE
,

Eerder deze maand vond de release plaats van Microsoft Dynamics NAV 2018, maar wat betekent dit voor finance teams die heavy users zijn van ERP systemen. In deze blog over Dynamics NAV 2018, richten we ons op de directe voordelen die finance managers en hun collega’s kunnen verwachten.

Voorgeconfigureerde Microsoft Excel rapporten

Binnen de Business Manager en Accountant rollencentra, is er een nieuwe optie op het lint ‘Excel-templates’– gebruikers kunnen reeds geconfigureerde rapporten (balans, resultatenrekening, kasstroomoverzicht) selecteren die direct vanuit Microsoft Excel geprint kunnen worden.

Eenvoudig geboekte facturen aanpassen in Dynamics NAV 2018

Als een gebruiker een fout maakt is het nu eenvoudiger om project-gerelateerde geboekte facturen te corrigeren op basis van planningsregels van het type ‘Te factureren’. Je kan de actie Annuleren of Corrigeren kiezen in de geboekte factuur en er wordt een creditnota aangemaakt. Project-planningsregels worden ook automatisch aangemaakt.

Verbetering van boekingsinstellingen in Microsoft Dynamics NAV

Visuele aanwijzingen over verplichte grootboekrekeningen die ingevuld moeten worden om de meest voorkomende situaties af te vangen gelinkt aan specifieke boekingsinstellingen. Dit zorgt voor compliance en gebruikersgemak. Gebruikers zien alleen datgene wat nodig is, bijvoorbeeld als bij een gebruiker de instelling ‘betalingskorting boeken’ niet geactiveerd is zullen de grootboekrekeningen voor betalingskorting niet in hun overzicht verschijnen wanneer ze algemene boekingen instellen.

Uw frustratie verdwijnt bij het boeken, door de functionaliteit die de gebruiker informeert op het moment van afhandelen van een document dat boekingsinstellingen ontbreken.

Intrastat aangifte in Dynamics NAV 2018

Door de belangrijkste standaard transactietypes voor verkoop, inkoop en retouren in te stellen kan zowel de voorbereiding als de aangifte sneller worden gedaan. Finance teams kunnen het Intrastat checklist-rapport gebruiken om in beeld te krijgen welke Intrastat dagboekregels gecorrigeerd moeten worden voordat het Intrastat rapport wordt verzonden.

Schonere gegevens en sneller btw-gegevens controleren en vinden van klant en leverancier

Het verwerken van gegevens moet snel en zorgvuldig gebeuren. Door gebruik te maken van api’s kunnen gebruikers snel adressen van leveranciers, klanten en contactpersonen vinden en invoeren. Bovendien kan bij het invoeren van nieuwe bedrijven het BTW registratienummer worden gevalideerd en kan de juiste naam en het juiste adres gevonden worden zoals geregistreerd in het EU VAT VIES systeem.

Laat u niet weerhouden door uw huidige finance- en payrollsysteem – migratie vanuit QuickBooks

Door het installeren van de QuickBooks Payroll bestandsextensie, kunnen gebruikers payroll-transactiebestanden in het IIF-formaat QuickBooks importeren. Geaggregeerde payrollgegevens zullen naar de grootboekrekeningen worden geïmporteerd volgens uw initiële koppel-criteria. Dit omvat de datum, payroll rekening, omschrijving en bedrag.  Het systeem komt met een voorbeeld voor gebruikers om de functionaliteit uit te proberen en er vertrouwd mee te raken, voorafgaand aan het mappen en importeren.

Dit zijn slechts een paar van de highlights van de functionaliteit die Dynamics NAV 2018 met zich meebrengt om finance teams te ondersteunen in het verbeteren van productiviteit, zorgvuldigheid en gebruiksgemak. Voor meer informatie en een demonstratie op maat, neem contact op met Prodware.

 

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN