Op 6 december heeft Microsoft aangekondigd dat Microsoft en LinkedIn nauw zullen gaan samenwerken in hun oplossingen om mensen en bedrijven naadlozer te verbinden, winnende teams op te bouwen en nog betere werkplekken te creëren waar medewerkers – en bedrijven – kunnen groeien en bloeien.

Visie voor Dynamics 365 Human Resources

Gekeken naar de unieke sterke punten van LinkedIn in de markt voor talentacquisitie is Microsoft van plan om hun roadmap voor HR-technologie en partnerschapsinvesteringen voor Dynamics 365 te heroriënteren op vier belangrijke gebieden:

Het transformeren van medewerkers ervaringen: medewerkers voorzien van moderne, mobiele, mixed reality, self-service ervaringen die toegang tot informatie, begeleid leren en het uitvoeren van taken mogelijk maken zonder tussenkomst van HR.

Optimalisatie van HR-programma’s: verbetering van de mensen en processen met geoptimaliseerde voorwaarden, compensatie, verlof en afwezigheid, certificeringen en training, compliance en loonlijstprogramma’s.

Verbetering van de flexibiliteit van de organisatie: mensen helpen groeien en bloeien terwijl het bedrijf verandert met aanpasbare, veilige en schaalbare HR-oplossingen die makkelijk op maat gemaakt en uitgebreid kunnen worden en verbonden kunnen worden met bestaande systemen.

Bieden van personeelsinzichten: centraliseren van HR-gegevens voor inzichtelijke analyse en begeleiding van mensen, met de toonaangevende Business Intelligence (BI) en Artificial Intelligence (AI)-technologie van Microsoft.

Mogelijkheden Dynamics 365 Human Resources

Als onderdeel hiervan worden Microsofts huidige HR-oplossingen vanaf 1 februari 2020 omgedoopt tot Dynamics 365 Human Resources. De nieuwe naam weerspiegelt Microsofts toewijding om HR-professionals te helpen bij het creëren van data gestuurde programma’s die de werknemerservaring verbeteren.

In oktober heeft Microsoft investeringen aangekondigd in de rechten op strategische oplossingen van FourVision en Elevate HR om innovatie in HR-operaties binnen verlof- en afwezigheids-, tijd- en aanwezigheids- en uitkeringsadministratie te versnellen. Deze nieuwe mogelijkheden zullen begin 2020 binnen Dynamics 365 Human Resources worden uitgerold.

Dynamics 365 Human Resources biedt het personeel inzichten die nodig zijn om datagestuurde werknemerservaringen op te bouwen rondom compensatie, voordelen, verlof en afwezigheid, compliance, salarisadministratie, prestatiefeedback, training en certificering en self-service programma’s. Dynamics 365 Human Resources verbindt gegevens van mensen en activiteiten om ervoor te zorgen dat bedrijven de personeelskosten kunnen optimaliseren en beter voor de medewerkers kunnen zorgen.

Impact op Dynamics 365 Talent klanten

Omdat Microsoft zich gaat richten op de mogelijkheden voor Dynamics 365 Human Resources, zullen hun inspanningen voor ontwikkeling rond specifieke talentacquisitie en hun Dynamics 365 Talent Attract- en Dynamics 365 Talent Onboard-applicaties worden stopgezet. Om ervoor te zorgen dat klanten tijd hebben om te plannen, blijven de Attract- en Onboard-services beschikbaar tot 1 februari 2022.

Je kan vragen rondom dit onderwerp bespreken met je Prodware contactpersoon. We zullen werken om klanten van Attract en Onboard over te zetten naar een oplossing van hun keuze, inclusief LinkedIn Talent Hub, een nieuw Applicant Tracking System (ATS) waarmee je op één plek kunt zoeken, beheren en aannemen.

Mogelijkheden LinkedIn oplossingen voor talent

LinkedIn Talent Hub biedt volledige zichtbaarheid in elke fase van het wervingsproces, van kandidaat-pijplijn, interviews of feedback tot uitgebreide aanbiedingen. Het maakt gebruik van de acties, vaardigheden en ervaring van meer dan een half miljard LinkedIn-leden om inzicht te geven in potentiële talentpools en kandidaten. LinkedIn heeft ook de optie van Recruiter System Connect (RSC) die LinkedIn Recruiter verbindt met enkele van de grootste ATS-providers zodat je talent efficiënter kan rekruteren en rechtstreeks in je ATS up-to-date LinkedIn-profielen kan bekijken.

Met LinkedIn-oplossingen om talent aan te trekken, aan te nemen en te ontwikkelen en met Dynamics 365 Human Resources om HR-programma’s te optimaliseren en inzichten in het personeel te vergroten, kan Microsoft bedrijfsleiders blijven helpen om HR digitaal te transformeren en winnende teams op te bouwen waarin mensen kunnen floreren.

Microsoft besluit zijn aankondiging: “Het creëren van waarde voor elk onderdeel van de talentorganisatie is een enorme kans en we kijken ernaar uit om meer te delen over hoe we in de toekomst met LinkedIn willen samenwerken om te innoveren en meer naadloze manieren te bieden om HR digitaal te transformeren.”

Automatisch op de hoogte blijven

Wil je automatisch updates ontvangen over dit onderwerp en over andere innovaties van Microsoft en Prodware? Mis niets meer. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief ‘Prodware NewsBites’ en ontvang elke twee weken alle nieuwtjes automatisch in je mailbox.