Hoe uw bedrijf en klanten kunnen profiteren van mobiliteit

SHARE
,

Mobiliteit medewerkers

Mobiele ondersteuning van uw medewerkers op locatie

Mobiele transformatie wordt door het hele bedrijfsleven gevoeld en gaat veel verder dan toegang tot uw e-mails onderweg. Mobiliteit verandert de manier waarop uw medewerkers en klanten communiceren en hun bedrijfsactiviteiten uitvoeren. Op de top van de productiviteit blijven, het personeel meer bevoegdheden geven en kunnen werken ongeacht de locatie is van vitaal belang voor alle leden van een organisatie. Forrester stelt dat ongeveer acht op de tien medewerkers een deel van hun tijd buiten kantoor werken. Een derde van de medewerkers kan op dit moment als volledig mobiel worden aangemerkt. Het zijn ‘informatiewerkers die altijd en overal kunnen werken,’ die drie of meer apparaten gebruiken, werken vanuit meerdere locaties en gebruikmaken van vele apps. Mobiele technologie is een verlengstuk geworden van de consument en de werknemer. Zakelijke applicaties dienen hierop in te spelen.

Laten we eens nader bekijken hoe mobiliteit van invloed is op de verschillende onderdelen van het bedrijf…

Mobiliteit voor verkopers en onderhoudstechnici

Verbonden en up-to-date blijven met uw verkooppijplijn is van vitaal belang voor verkoopprofessionals in verband met hun prestaties (zie eerdere blog). Communicatie met klanten is het sleutelwoord. Applicaties zoals Skype voor bedrijven maken de communicatie met klanten mogelijk ongeacht waar deze zich bevinden en ongeacht of er gewerkt wordt vanaf een desktop, tablet of mobiele telefoon. Het is ook van vitaal belang dat verkopers toegang hebben tot gegevens en hulpbronnen wanneer zij ‘op locatie’ zijn om te zien of een bepaald product op voorraad is, om te verwijzen naar klantgegevens of om hun uitgaven en urenstaten in te voeren zonder naar kantoor te hoeven gaan.
Mobiele technologie helpt buitendienstmedewerkers bij het maken en verzetten van afspraken en stelt hen in staat om onderhoudsgegevens direct in te voeren in het ERP-systeem van het bedrijf. Online of offline. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat dit de productiviteit en de efficiencydoelstellingen binnen de organisatie ondersteunt.

Marketing en mobiliteit

Het is de moeite waard om te benadrukken dat mobiliteit marketeers in staat stelt om op nieuwe manieren te communiceren met klanten en dat dit hun bereik en het klantenbestand heeft vergroot. Het betekent ook dat alle klantgerichte communicatie mobielvriendelijk dient te zijn. Ongeacht of de communicatie via een responsive website of een downloadbare applicatie plaatsvindt, marketeers dienen er altijd rekening mee te houden dat hun informatie waarschijnlijk bekeken zal worden op een mobiel apparaat.

Mobiliteit voor financiën

Terwijl alle medewerkers kunnen profiteren van de mogelijkheid om op afstand te werken, zit het werkelijke voordeel voor de afdeling financiën in het feit dat zij met het real-time invoeren van data – terwijl de verkopers op locatie zijn – zeker kunnen zijn dat alle financiële gegevens up-to-date zijn. Dit maakt een effectieve en met informatie gestaafde besluitvorming door het financiële team en het hele managementteam mogelijk.

Mobiliteit voor de klantenservice

Klanten maken gebruik van social media om hun grieven te uiten en te communiceren met de bedrijven waar zij zaken mee doen. Sinds klanten deze mogelijkheid hebben, moeten bedrijven worden gewaarschuwd wanneer ze besproken worden om binnen een redelijk tijdsbestek te reageren zodat de klacht niet escaleert. De belangrijkste factor voor de consument is hoe snel en effectief een bedrijf reageert op zijn of haar boodschap.

De mogelijkheid om op locatie toegang te krijgen tot de historische gegevens van de klant is absoluut noodzakelijk in verband met de klantenservice. Er is niets frustrerender dan het keer op keer moeten herhalen van dezelfde grieven bij verschillende vertegenwoordigers van de klantenservice. Een CRM-systeem zoals Microsoft Dynamics 365 maakt een optimale klantbetrokkenheid mogelijk. Alle gegevens zijn toegankelijk op mobiele apparaten en klantenserviceteams hebben altijd alle klantgegevens onder handbereik, waar ze ook zijn.

Mobiliteit zorgt voor een betere samenwerking tussen de teams, met meer up-to-date data en klantcontactpunten. Het gebruik van mobiele technologie zal naar verwachting toenemen volgens Forbes: ‘Van mobiele ERP-platforms wordt verwacht dat zij centraal staan in de toekomst met zakelijke processen die worden uitgevoerd op smartphones en tablets in plaats van pc’s.’ Zorg ervoor dat uw bedrijf voorbereid is op mobiel aangestuurde medewerkers en ontdek hoe Prodware u kan helpen met mobiele technologie voor de verschillende functionele teams binnen uw bedrijf.

Neem contact met ons op

Geef een reactie

PASSWORD RESET

LOG IN