Microsoft heeft belangrijke updates en productaankondigingen voor het Microsoft Power Platform bekendgemaakt op Microsoft Ignite. Hiernaast is er ook een belangrijke naamswijziging voor de Dynamics 365 apps. Lees snel verder in deze blog.

Microsoft Flow heet nu Power Automate

De nieuwe naam voor Microsoft Flow is nu Power Automate. Deze nieuwe naam is in lijn met de andere namen binnen het Power Platform.

UI-flows in Power Automate – Public Preview

In Power Automate is er een nieuwe Robotic Process Automation (RPA)-mogelijkheid in Public Preview, UI-flows genaamd, en deze is nauw geïntegreerd met de bestaande API-gebaseerde flows.

Hoe helpt dit jou als klant?

Het landschap van bedrijfstoepassingen is gevuld met een combinatie van oudere toepassingen en moderne services, sommige on-premise en andere in de cloud. Dit vormt vaak een uitdaging voor klanten die proberen hun verouderde oplossingen te verbinden met hun moderne bedrijfstoepassingen.

UI-flows bieden je een naadloze oplossing voor het schalen over verouderde applicaties en over apps die geen API’s hebben. UI-flows leggen muisklikken, toetsenbordgebruik en gegevensinvoer vast op een manier die gemakkelijk toegankelijk is voor de eindgebruiker.

Dit proces stelt gebruikers uiteindelijk in staat om met gemak taken te automatiseren, variërend van eenvoudig en alledaags tot complex en omslachtig.

Power Virtual Agents – Public Preview

Microsoft kondigde ook de preview aan van een gloednieuw lid van de Power Platform-familie genaamd Power Virtual Agents.

Met deze nieuwe low code / no code app kunnen gebruikers intelligente, door Artificial Intelligence (AI) aangedreven virtuele agenten maken en implementeren via een aanwijs- en klikinterface die nauw is geïntegreerd met de rest van het Power Platform.

Hoe helpt dit jou als klant?

Power Virtual Agents stelt je in staat om routineproblemen snel op te lossen met gepersonaliseerde virtuele bots die 24/7 beschikbaar zijn om in gesprek te gaan met interne en externe gebruikers, snel routineonderzoeken op te lossen, passende maatregelen te nemen en een snellere, betere en consistentere ervaring te leveren.

Bovendien, wanneer de bot een zaak niet kan oplossen, kan hij het gesprek naadloos overbrengen naar mensen van Sales, Marketing, Finance, HR, enzovoorts.

Ten slotte biedt het systeem continue begeleiding aan afdelingsmanagers over het verbeteren van de prestaties van virtuele agenten en over het configureren van voorgestelde verbeteringen om de gebruikerservaring continu te verbeteren.

Allemaal zonder de noodzaak van een ontwikkelaar, AI-expert of datawetenschapper.

Power Virtual Agents werkt naadloos samen met Power Automate om zo efficiënt mogelijk samen te werken.

Power BI data protection capabilities – Public Preview

Power BI ondersteunt enterprise data protection-mogelijkheden in combinatie met Microsoft Information Protection en Microsoft Cloud App Security om Power BI verder te verstevigen als het toonaangevende uniforme self-service- en enterprise BI-platform.

Hoe helpt dit jou als klant?

Microsoft Information Protection (MIP) en Microsoft Cloud App Security (MCAS) stellen BI-professionals en beheerders in staat om Power BI-gegevens te classificeren, labelen en beschermen.

Bescherming van bedrijfsgegevens is van het grootste belang voor beveiligingsprofessionals. Dankzij de samenwerking tussen Power BI, Microsoft Information Protection en Microsoft Cloud App Security kunnen dezelfde gevoeligheidslabels waarmee gebruikers van andere Office-toepassingen zoals Word, Excel en Outlook vertrouwd zijn, ook op Power BI-gegevens worden toegepast, zelfs wanneer deze worden geëxporteerd (Excel, PDF en PPT bij Public Preview).

Risicovolle gebruikersactiviteiten kunnen zo real-time geblokkeerd worden wat de blootstelling van gevoelige gegevens helpt voorkomen.

Dynamics 365 naamswijzigingen

Een laatste belangrijke update om op dit moment te delen is dat apps uit het Dynamics 365 platform met als volgt geconstrueerde namen: “Dynamics 365 for […]” worden gewijzigd in “Dynamics 365 […]”.

Dit door “for” in het midden van de naam te verwijderen.

Door deze namen in te korten, zal Microsoft een grotere consistentie in de portefeuille hebben, terwijl het teveel wordt verminderd, wat klanten ten goede komt.

De naamswijziging zal in onze uitingen geleidelijk plaatsvinden vanaf heden.

Automatisch op de hoogte blijven

Wil je starten met een van de nieuwe oplossingen of heb je vragen? Neem contact op met mij of met je Prodware contactpersoon.

Wil je automatisch updates ontvangen over deze en andere innovaties van Microsoft en Prodware? Mis niets meer. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief ‘Prodware NewsBites’ en ontvang elke twee weken alle nieuwtjes automatisch in je mailbox.